2017. febr. 22.

Csapaton belüli kommunikáció: hipchat Vs. slack

csapat legfőbb erőssége abban rejlik, hogy milyen módon képesek a tagok egymással kommunikálni. Ha ez nem megy gördülékenyen, akkor az a teljesítményre is hatással van. Ellenkező esetben viszont olyan rejtett tartalékokra bukkanhatunk, amelyet érdemes kiaknázni.


Csapaton belüli kommunikáció: hipchat Vs. slack
Kép forrása: themasters.io

Céges gyakorlat nálunk a hipchat használata. Minden csapat létrehoz magának egy szobát és oda kerül bekötésre a jira, a bamboo, selenium pluginek. Mindenről kapunk percre pontos értesítést. Mindenki happy.
A retrokon mégis hétről hétre előjött, hogy nem megfelelő a kommunikáció, elvesznek információk, feltett kérdésekre nem érkezik válasz. Beláttuk, hogy hiába használjuk a hipchatet, a sok értesítő között elveszik a csapat kommunikáció. Scrum masterem ajánlotta, hogy próbáljuk ki a slacket és mire kettőt pislogtam a csapat már használta. A régi hipchat szobát meghagytuk a különböző értesítéseknek, az új slack szobát pedig a kommunikációnak.

Elég volt egy sprint, hogy érezzük a hatását. A retron mindenki dicsérte és pozitívumként jött elő a kommunikáció! Mindenki minden kérdésre választ kapott, mindenki tudta időben, hogy hol van esetleg gond. Ehhez persze szükség volt arra is, hogy a slack értesítő rendszere sokkal jobb (pl. mobilon), mint a hipchat-é, de a plugin értesítők hiánya is jótékony hatással volt.

Néha felül kell vizsgálni az általunk használt eszközöket, hogy valóban a munkát, az érdekeinket szolgálják, vagy éppen gátolják a csapat előre jutását. Merni kell változtatni, újdonságokat kipróbálni, és persze megrertrozni! :-)


És azért persze a slackbe is bekerült egy értesítés. :-)


lunch train slack

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Facebook